Lage app for lokalt idrettslag

Diskuter dine og andres prosjekter. Alt fra Widgets til programmer.

Lage app for lokalt idrettslag

Innleggav e_e » man 18.08.2014 19:40

hei,
som dere skjønner ut i fra overskriften har jeg tenkt til å prøve å lage en app for det lokale idrettslage. der tenkte jeg for det meste å oppdatere med noen bilder og kamp resutater.

men hvordan får man til det? altså foreksempel å legge inn en kamp og ett resultat så det kommer opp "automatisk" når telefonene kobles til nettet. på en måte sånn som vg, men den skal ikke oppdateres med sammenheng av en nettside(hvis dere skjønner)

så er det noen som kan forklare dette kort og greit? gjerne med noen linker til videoer ogsånn.

gjøres dette i xcode når man lager appen? noe man gjør i ettertid? hvordan oppdaterer man den? osv er relevante spørsmål

har fått ja fra noen andre på forumet at det skal gå an, men så ble plutselig kontoen min slettet..
medlem i 109 måneder
 

Re: Lage app for lokalt idrettslag

Innleggav ggt667 » tir 19.08.2014 6:14

Det enkleste er trolig å bygge en hjemmeside i AngularJS med en database etter ditt valg, og kun ha en snarvei på iPad eller iPhone, dette vil også funke på Android, og datamaskiner.

Men dersom du er spesielt interessert i å lage dette i XCode for iOS, skal ikke jeg ta fra deg gleden ved å lære deg noe nytt.

Skal du lage dette i XCode for iOS, kan https://developer.apple.com/library/ios ... Intro.html være et flott utgangspunkt.

Brukerens avatar
medlem i 234 måneder
 

Re: Lage app for lokalt idrettslag

Innleggav Jørnan » tir 19.08.2014 16:52

Det høres i grunn ut som du prøver å beskrive en nettside her. Merk at dersom du prøver å lage en app som ikke har noen grunn til å være mer enn en nettside, så stopper fort Apple deg i godkjenningsprosessen.

Når det er sagt så er det selvfølgelig lov å prøve, pluss at en app vil gi deg mange flere muligheter som du kan implementere, enn det en enkel nettside kan tilby. For eksempel kan du lagre alt innhold i en lokal database, slik at brukere av appen kun trenger internettforbindelse for å oppdatere innholdet, men har muligheten til å se alt offline ellers.

For å svare på litt spørsmål:
Ja, det er fullt mulig. Det mest naturlige er nok å ha en database på en webserver som leverer data til appen. Det finnes en million måter å gjøre dette på, selv har jeg brukt Microsofts ASP.NET Web API og SQL Server, men skal du ha noe heeeelt enkelt for å komme i gang så kan du for eksempel lagre tekstfiler i JSON-format og laste ned disse i appen.

Selve utviklingen av appen skjer i Xcode. Det eksisterer andre utviklingsverktøy, men etter min mening er og forblir Xcode det du bør holde deg til. Keep it simple :-)

Til slutt vil jeg bare si at utvikling ikke har noe fasitsvar, og med det store spørsmålet du har så er det umulig å gi noen "how to" på hvordan dette skal gjøres. Spørsmålet ditt kan sammenliknes litt med å spørre om hvordan man skal lage en bil. Det går an å gi råd om at du bør ha med en motor, hjul og andre ting, men nøyaktig hvordan de 15.000 delene skal kobles sammen, det er det vanskelig å beskrive. Hvis det som står ovenfor høres helt gresk ut, så anbefaler jeg deg å google noen av ordene og se litt på hva som finnes av muligheter. http://www.raywenderlich.com har noen utrolig gode guider, og http://www.stackoverflow.com gir seg svaret på så og si alt relatert til programmering (og en hel del annet), så lenge spørsmålet er teknisk konkret. Lykke til videre :-)
medlem i 171 måneder
 

Re: Lage app for lokalt idrettslag

Innleggav ggt667 » fre 22.08.2014 15:00

Jørnan skrev:Når det er sagt så er det selvfølgelig lov å prøve, pluss at en app vil gi deg mange flere muligheter som du kan implementere, enn det en enkel nettside kan tilby. For eksempel kan du lagre alt innhold i en lokal database, slik at brukere av appen kun trenger internettforbindelse for å oppdatere innholdet, men har muligheten til å se alt offline ellers.
En lokal cache kan man lage i en hvilken som helst nettleser, sqlite f eks
Jørnan skrev:Til slutt vil jeg bare si at utvikling ikke har noe fasitsvar, og med det store spørsmålet du har så er det umulig å gi noen "how to" på hvordan dette skal gjøres.
Det generelle svaret er trolig; less is more.

Enig med deg om http://www.raywenderlich.com

man bør også ta en titt på denne: http://rypress.com/tutorials/objective-c/index.html

Apple Programming's Cocoa Programming på youtube har også en del fine eksempler, ikke til iOS, men det er kanskje enklere å starte på Macen?

Slik du beskriver oppgaven ville jeg laget dette i HTML5/CSS3/JS gjerne i XCode med custom tool chain for PLOVR med AngularJS som MVC og dersom du trenger regneark eller andre litt mer avanserte funksjoner ville jeg i tillegg benyttet Google Closure.

Brukerens avatar
medlem i 234 måneder
 


Returner til Utvikling på MacHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]cron