XCode + Interface + C++ ?

XCode + Interface + C++ ?

Innleggav Sanshin77 » ons 17.09.2008 20:57

Begynte for ikke lenge siden med programmering i C, lærte meg while, if else, printf, booleans o.l. og så fortsatte jeg med en Standard C++ Tool i Xcode, har nå en pluss/minus/gange/dele kalkulator ferdig. Prøver å forstå pointers, stacks og arrays, men dette synes jeg ikke er så lett. Nå lurer jeg på hvor starter jeg for å bruke C++ til å lage en app med knapper man kan trykke på o.l. for kalkulatoren (en UI altså).

Noen som kan dytte med til en veldig forståelig tutorial som passer til dette?

Takknemlig for all hjelp!
medlem i 154 måneder
 

Re: XCode + Interface + C++ ?

Innleggav jebreimo » fre 19.09.2008 13:45

Bare søk på google etter Calculator og Cocoa, da finner du f.eks. disse to:

http://www.youtube.com/watch?v=GuUgrxU6pYU
http://www.youtube.com/watch?v=9JTDLqMd8yg

Legg forresten merke til at brukergrensesnitt skrives vanligvis ikke i C++ på Mac, men snarere Objective-C. Begge er påbygg til språket C, men det er stort sett alt de har felles.

Hvis du vil lære deg GUI-programmering i C++ er Qt-biblioteket http://trolltech.com/solutions/solutions-opensource etter min mening klart beste alternativ, men regn med litt høyere læreterskel og en del merarbeid for å få programmet til å se ut som og oppføre seg som et Mac-program.
medlem i 178 måneder
 

Re: XCode + Interface + C++ ?

Innleggav Sanshin77 » søn 02.11.2008 23:11

Er fortsatt ikke helt sikke på hvor jeg skal fortsette, men er det noen som har en link til en bra rekke tutorials om OpenGL/GLUT, vil selvfølgelig ha det så forståelig og mac vennlig som mulig...
Takk!
medlem i 154 måneder
 


Returner til C++Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]