Utviklingsverktøy og versjonskontrol

Kategori overført fra Linux1

Utviklingsverktøy og versjonskontrol

Innleggav Soo » tir 18.11.2008 14:49

Hei,

Er det noen som kan anbefale utviklingsverktøy og versjonskontrol verktøy for å programere i Linux. Resultatet skal og være mulig å kompilere til andre platformer.

Programvaren vil benyttes både være alt fra brukergrensesnitt og helt ned til hardware spesifikk sw. Jeg regner med at man benytter forskjellig verktøy på de forskjellige nivåene.
medlem i 140 måneder
 

Re: Utviklingsverktøy og versjonskontrol

Innleggav TO » ons 19.11.2008 1:35

Versjonskontroll:
Type distribuert:
Mercurial: http://www.selenic.com/mercurial/
Bazaar: http://bazaar-vcs.org/
Git: http://git.or.cz/

Type sentralisert: Subversion: http://subversion.tigris.org/

Av disse så er Subversion den eldste, med f.eks. flest grafiske grensesnitt - hvis det er ønskelig. Støtten for windows er god.

Hvis jeg antar at god Windowstilgjengelighet er ønskelig så vil muligens Git falle ut siden den fordrer Cygwin. Både Mercurial og Bazaar har ellers gode løsninger for både Windows og Linux. Begge baseres på Python og har mulighet for grafiske grensesnitt. Av disse så kjenner jeg Mercurial best, jeg sammenlignet Bazaar/Git/Mercurial i begynnelsen av 2007. Jeg valgte da bort Bazaar pga. dårligere dokumentasjon enn Mercurial. Git var rett og slett for kryptisk. Merk at alle disse har hatt en positiv utvikling siden da - alle er derfor et godt alternativ.
medlem i 168 måneder
 


Returner til Utvikling i LinuxHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]