Hvordan bidra

Det er meningen at Dev1 skal fungere omtrent som Wikipedia, det vil si at alle kan bidra med nytt innhold og redigere eksisterende innhold. En logg holder rede på endringene som hver enkelt gjør.

For å bidra med nytt innhold

 1. Velg "Skriv artikkel" øverst på siden og velg bokside, eller klikke på denne lenken.
 2. Skriv inn en beskrivende tittel og velg forelder. Dersom siden ikke passer inn i den eksisterende strukturen lar du den ligge på toppnivå, en redaktør vil lage en plass for den.
 3. Skriv innholdet. Det kan være lurt å gjøre dette i et enkelt tekstredigeringsprogram, i tilfelle internettforbindelsen din svikter mens du skriver. Ikke legg inn linjeskift manuelt.
 4. Trykk lagre.

For å redigere eksisterende innhold

 1. Gå til siden du ønsker å redigere, velg Rediger øverst i midterste kolonne.
 2. Gjør endringene du ønsker å gjøre. Vær varsom, slik at du ikke endrer mer enn du hadde tenkt.
 3. Fyll inn en kort loggbeskjed dersom du endrer en eksisterende side. Den automatiske endringsloggen viser hva du har endret, loggbeskjeden skal forklarer hvorfor du har gjort denne endringen.
 4. Trykk lagre.

Formatering og lenker
Dessverre finnes det per i dag ingen solide moduler som implementerer en ordentlig wiki i Drupal, systemet som brukes på tvers av i1-sidene. Istedet bruker vi "bok modulen", som følger med som standard og er godt vedlikeholdt.

Hovedforskjellen mellom denne og en wiki er

 • Bøkene har et hierarki med innholdsfortegnelse og undersider.
 • Du bruker vanlig (begrenset) HTML for å formatere teksten istedet for wiki syntax.*
 • Man må opprette sider og URLer på forhånd, hvis man lenker til ikke-eksisterende innhold vil de som følger lenken få en feilmelding.

*: Vi vil vurdere en valgfri WYSIWYG editor etterhvert, samt gi mer utfyllende eksempler på bruk av HTML for formatering. Generelt anbefaler vi så lite som mulig formatering.

Formatering av kodesnutter
Vi har valgt å bruke et filter basert på GeSHi for at kodesnutter skal bli formatert og fargelagt automatisk. Syntaksen er som følger:
...kode...
hvor språk erstattes med Python, Java, C++ og så videre.

Ta kontakt dersom du savner formateringsmuligheter eller annet.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Innhold