Velkommen til Dev1.no!

Vi er glade for å kunne ønske velkommen tilbake til Dev1.no. Rett etter lansering fant vi en feil i databasen som gjorde at nye sider ble plassert feil i strukturen. Det var vanskelig å finne nøyaktig årsak og vi prioriterte derfor å få skikk på de eksisterende sidene før vi begynte på noe nytt. Alt ser nå ut til å være under kontroll og vi gleder oss til å komme i gang igjen på denne fronten.

I første omgang skal Dev1 bli en nyttig ressurs for å komme i gang med programmering og presentere en filtrert oversikt over hvilke eksterne ressurser som finnes på nettet. Vi har derfor begynt å lage "bøker" basert på programmeringspråk. Målet er at hver bok minimum skal inneholde:

 • Hovedside - Introduksjon til språket, maks tre avsnitt, med følgende underseksjoner
  • Hello World - Side som viser et Hello World eksempel og forklarer den nødvendige syntaxen.
  • Programvare - Nyttig programvare, ca. ett avsnitt om hvert verktøy.
  • Ressurser - Lenke til eksterne ressurser, APIer, dokumentasjon og spesialiserte brukergrupper
  • Eksempler - Kode, mest sannsynlig fri programvare, som er spesielt godt skrevet og dokumentert.

Etterhvert vil det forhåpentligvis bli behov for en mer komplisert struktur, når man skal diskutere temaer som feilsøking og paradigmer innenfor programmering. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du ønsker å bidra med noe som ikke passer inn, eller legg det inn og en administrator vil opprette en plass for teksten. Alle kan bidra, men vær forsiktig når du endrer andres bidrag. Relativt snart vil vi begynne å se etter folk som egner seg som redaktører.

Nyheter som sendes inn vil også bli lagt ut, i tillegg til at dere kan bruke bloggene deres for uformell kommunikasjon, men vi satser ikke tungt på at dette skal bli en side drevet av nyheter.

Dev1.no vil ikke være en side forbeholdt fri programvare. Likevel er det sannsynlig at slik kode vil dukke opp ganske ofte, både fordi den kan diskutere offentlig og fordi verktøyene er populære i utviklingsmiljøer.

Les lisensen og brukerveiledningen, spør i forumet dersom du lurer på noe :) Det finnes også en egen side som sporer forbedringer som allerede er "pipelined".

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Innhold